Heb je zin in een gezonde snack of tussendoortje, maar niet de puf om er te veel moeite en energie in te steken? Dit recept voor bananen/haver/rozijnen-koekjes kan iedereen maken én is binnen no-time klaar! Je kunt de koeken bewaren in aluminiumfolie (bijv. per twee voor onderweg) of in een afgesloten bak. De snack is dan tenminste drie dagen houdbaar.

Ingrediënten

  • 100 gram Havermout
  • 2 stuks rijpe Bananen 
  • Handje rozijnen
  • Snufje zout

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  2. Prak de bananen goed met een vork, of maak fijn met de staafmixer
  3. Doe de geprakte bananen in een kom en roer er de havermout doorheen, of mix het met de staafmixer als één geheel.
  4. Voeg de rozijnen en het snufje zout toe en meng het door elkaar.
  5. Leg met een eetlepel ongeveer 10-12 koekjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze eventueel wat platter en vorm ze met de bolle kant van een lepel.
  6. Bak de koekjes ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Eventuele extra toevoegingen
Heb je nog wat nootjes of andere ingrediënten in je voorraadkast liggen? Experimenteer lekker en gooi ze erbij! Er kan vrij weinig verkeerd gaan met dit recept. Onderstaande ingrediënten zijn sowieso lekker om er bij te gooien. Misschien is allemaal tegelijkertijd een beetje teveel van het goede, maar los van elkaar zeker!

Extraatjes:
50 gram Gehakte walnoten
50 gram Gerapte kokos
50 gram Chocolade stukjes
50 gram Cranberries
snufje kaneel