Dansexpressie

Wil jij jouw bewegende zelf leren kennen? Op een andere manier contact maken, jezelf leren kennen en inspireren? Dan is deze lessenreeks dansexpressie iets voor jou! 

Maar wat is dansexpressie eigenlijk?

Dansexpressie is een manier van dans en beweging die je uitnodigt om met een andere blik naar alledaagse dingen van het leven te kijken, namelijk door dit om te zetten in beweging. Tijdens de lessen zullen verschillende kunstvormen dienen als inspiratie om in beweging te komen en jouw beweging te beïnvloeden. Hierbij kan je denken aan een mooi schilderij, een intrigerende foto, een overdonderend muziekstuk, een hartverscheurend gedicht en ga maar door. De lessen dagen je uit om je bewegingsvocabulaire uit te breiden, de fysieke mogelijkheden van je lichaam te ontdekken en de ander te ontmoeten. Door de ander te ontmoeten in beweging geeft dit een nieuwe dimensie aan je manier van contact maken. Door de verscheidenheid van ieders eigen inbreng ontstaat in samenkomst met de ander een nieuw geheel.

Elke les duurt anderhalf uur, waarbij we beginnen met het opwarmen van ons lichaam. Daarna beginnen we voor onszelf met het thema in beweging te onderzoeken en vervolgens gaan we gedurende de les steeds meer samenwerken in beweging. Aan het einde van elke les is er tijd om te stretchen.

De lessen zijn open voor iedereen, met of zonder danservaring. Je schrijft je in voor de volledige lessenreeks. Mocht er een reden zijn dat het niet lukt om alle 6 de lessen te komen, maar je wilt je toch graag inschrijven voor de reeks, neem dan contact op te nemen via onderstaande contactgegevens. 

Je bent welkom zoals je bent en laten we samen dansen!

De lessen worden gegeven door Iris Gravemaker. Zij ging, na haar bachelor Psychologie en samen met haar liefde voor beweging, op zoek naar een manier om na al die theorie uit haar hoofd en in haar lichaam te landen. Terwijl ze met veel plezier op verschillende plekken moderne danslessen en dansimprovisatie lessen volgde, kon ze hier geen genoeg van krijgen en was ze op zoek naar een diepere duik in de bewegingswereld. Dit is hoe zij aan de Opleiding tot Docent Dansexpressie bij Stichting Strooom is begonnen. Na met verschillende doelgroepen te hebben gewerkt, valt ze op regelmatig in voor verschillende dansimprovisatie docenten en start ze nu vol enthousiasme en motivatie met deze lessenreeks.  

Meedoen aan deze les?

Lessen

Vrijdag 10 januari   11:00 – 12:30
Vrijdag 17 januari   11:00 – 12:30
Vrijdag 24 januari  11:00 – 12:30
Vrijdag 31 januari   11:00 – 12:30
Vrijdag  7 februari  11:00 – 12:30
Vrijdag 14 februari 11:00 – 12:30
Vrijdag 21 februari 11:00 – 12:30

Kosten

Losse les: € 12,50

6 lessen: € 60,-

Get in touch!

E-mail: gravemaker.iris@gmail.com

Website: www.mirrorcentre.nl

Telefoon: +31(0)6 48 19 7374.

Let's talk!

Samenwerken is één van de kernwaarden van het Mirror Centre. Dit houdt in dat wij samen met jou willen kijken naar de mogelijkheden, voor jouw activiteit of evenement en voor de bezoeker. Ben jij of ken jij iemand die goed bij het Mirror Centre past en samen met ons een bijzondere ervaring wil creëren?

Vraag volledig vrijblijvend een offerte aan, of mail ons op samenwerkingen@mirrorcentre.nl. 

We nodigen je graag uit in ons fijne Mirror Centre!