Aquaswing

Go with the flow - Flow fitles past bij iedereen
Jong en oud met een verschillende conditie, met of zonder fysieke beperking, kunnen flow fitlessen volgen. De lessen bestaan uit twee delen: aquaswing en meditatie. Aquaswing is tevens de naam van het hulpmiddel dat gebruikt wordt: een soepele, lange plastic zak, gedeeltelijk gevuld met water. Deze is afgestemd op de lichaamslengte van de gebruiker. Zodoende kunnen de armen wijd gespreid worden, zonder ooit overstrekt te raken. De handen gaan door de lussen en krijgen grip, door een plastic balletje onder de lus. Vanuit deze basis worden per les ongeveer 30 verschillende oefeningen gedaan. Er zijn er wel honderd bedacht door de fysiotherapeut die deze bewegingslessen ontwikkelde.

Soepel bewegend, swingende muziek, het zachte geklots van water. Perfect gevoel van flow.

De bewegingen creëren, mits goed uitgevoerd, veel ruimte in het lichaam. Zowel in de armen als in de borstkas. De benen worden ook bij de oefeningen betrokken. Het vele strekken heeft als gevolg, dat verzuring wordt tegengegaan en de beoefenaars geen spierpijn zullen ervaren. Bij RSI zijn spieren verkrampt geraakt en daardoor korter geworden. Door de spieren op een soepele manier weer te laten wennen aan hun volledige lengte, verdwijnt langzaam maar zeker de pijn. Judy Rath, docente, had 8 jaar geleden zware RSI klachten. Haar fysiotherapeut raadde aquaswing aan. Het duurde een maand of drie, maar toen was ze wel van haar klachten af. Ze liet zich overhalen om les te gaan geven. Judy is een hele enthousiaste, geduldige lerares, die iedere deelnemer persoonlijke aandacht geeft, zodat iedereen optimaal van de bewegingen kan profiteren.

Als afsluiter is er elke les een geleide meditatie. Daarna voel je je helemaal verkwikt. Alles stroomt weer, je leeft weer optimaal. Angst, eenzaamheid en depressie verdwijnen naar de achtergrond en je opent jezelf naar de wereld. De flow fitles blijkt dus niet alleen heilzaam voor het lichaam, maar ook voor de geest te zijn. Het is heel geschikt voor mensen die een tijd een inactieve levensstijl hebben gehad, waarbij vaak ook sociale contacten ontbreken.

Flowfitness lessen voor beginners in het Mirror Centre!
 


  • Aquaswing een oefensysteem voor zowel fitness als om (sport)prestaties te verbeteren
  • Revolutionaire oplossing tegen RSI
  • Veiligste fitness
  • Bevordert de lichaamscoördinatie
  • Het water dwingt je vloeiende en ritmische bewegingen te maken
  • Voor oudere en jongere mensen