Wat is AUM-Meditatie?
Een 2,5 uur durende sociale en actieve meditatie die je in 14 fasen meeneemt door het hele spectrum van emoties zoals boosheid, negativiteit, liefde, vergeving, verdriet, plezier, chaos naast dans, stilte, lichaamswerk en ontmoetingen. AUM staat voor Awareness, Understandig en Meditation. De AUM is een uitnodiging om naar binnen te gaan en je bewuster te worden van jezelf en anderen.  Een AUM-meditatie is ook een fysieke uitdaging.

‘Acting into’ is een belangrijke techniek bij deze meditatie. De eerste fasen van de AUM gaan over het uiten van emoties waar een groot maatschappelijk taboe op ligt (zoals bijv. boos zijn en geluid maken) en dat maakt dat het best lastig kan zijn om ‘zomaar’ bij dat ‘echte’ gevoel te komen. Door te doen alsof, kun je weer in contact komen met deze gevoelens en daar expressie aan geven. Je vergroot als het ware je emoties uit waardoor je dichter bij je gevoel komt en er veel energie vrijkomt. Je doet actief mee en kijkt tegelijkertijd naar jezelf en naar wat er met jou gebeurt. Omdat we dit doen met een grote groep, creëren we samen een ongelooflijke energie en diepe verbinding met onszelf en met elkaar.
 


De AUM is enerzijds een ontlading van spanning, stress en ingehouden gevoelens en anderzijds laad je je op met energie, liefde en levenslust!

 

Ontstaan van AUM-meditatie
Van origine was de AUM een zes dagen durende workshop, genaamd de AUM Marathon. Veeresh, de stichter van de Humaniversity in Egmond aan Zee, heeft de korte versie, de AUM meditatie ontwikkeld als cadeau voor Osho. De marathon bestaat nog steeds op de Humaniversity. Het ontstaan van deze korte versie heeft ertoe geleid dat er over de hele wereld nu gecertificeerde AUM Meditatie leiders deze meditatie geven.


AUM-Meditatie in het Mirror Centre voor het programma ''Sophie in de kreukels'' voor BNN:

 Datum

Event

Tijd

15 december

AUM – Meditatie

19:00 – 23:00

26 januari

AUM – Meditatie

19:00 – 23:00

23 februari

AUM – Meditatie

19:00 – 23:00

30 maart

AUM – Meditatie

19:00 – 23:00


 

Contact:

Website:          www.aum-meditatie.nl
Mail:                info@aum-meditatie.nl