Amethist wordt vaak het ‘kristal voor beginners’ genoemd, omdat het een geweldig startpunt is voor diegenen die beginnen met hun spirituele reis. Met zijn variërende paarse tinten en diverse vormen, is het niet moeilijk te begrijpen waarom zoveel mensen zich aangetrokken voelen tot dit prachtige kristal en zijn helende energieën!

Hoe gebruikt je amethist?
Als het gaat om de vele toepassingen van amethist, is het echt aan jou hoe je dit kristal in je leven wil brengen. Van Yoni Eggs tot kristallen kettingen en ruwe stenen in huis, er zijn zoveel verschillende opties om de amethist te gebruiken.

Voorbeelden:

1. Werkomgeving
Als je een creatieve onderneming nastreeft, kunnen donkere amethist tinten bijzonder nuttig zijn. Het simpelweg houden van een trommelsteen of een cluster van kristallen in je werkomgeving kan helpen bij de focus en je creatieve gedachten en acties intensiveren.

2. Negatieve energieën
Soms, vooral wanneer we naar een nieuwe plek verhuizen of ergens anders gaan werken, kunnen we een negatieve energie voelen waar we onze vinger niet helemaal op kunnen leggen.

Misschien heb je een plekje in huis waar je huisdieren niet gaan zitten of je planten niet groeien? Door op deze plek een natuurlijke, ongepolijste amethist of Geode te plaatsen, kun je helpen om het gebied in een positievere ruimte te transformeren.

3. Draag het dichtbij je
Amethist wordt beschouwd als een zeer kalmerend, rustgevend kristal, waardoor het perfect is om bij je te dragen – zelfs gewoon in je zak of tas – of om als sieraad te dragen als hanger aan een ketting.

4. In huis 
Plaats de amethist ‘s nachts onder je kussen om je energie te reinigen en je intuïtie te stimuleren of leg deze neer in de hoeken van je huis om je omgeving te beschermen tegen negatieve energie. Je kunt ook mediteren met amethist om nog beter af te stemmen op je innerlijke gedachten en gevoelens!

Opzoek naar een mooie amethist? Bekijk dan ons aanbod in de Mirror Store!
Ruwe amethist, Tumble stones, Gepolijste amethist