We lopen er allemaal weleens tegenaan; de dagelijkse sleur van het leven. Je weet niet meer of het zaterdag of dinsdag is, alle dagen lijken op elkaar, steeds maar weer dezelfde routine…HO! Met deze zeven tips, kun je elke dag van de week je dagelijkse handelingen opschudden. Verras jezelf door nét even iets anders te doen dan wat je normaal zou doen. Doorbreek die sleur!

1. Knutsel een talisman van je huisafval
Maak een talisman die je kan ondersteunen in het bereiken van je doelen en wat zijn die doelen precies? Een goed moment om hier zinvol over na te denken is tijdens het knutselen van je talisman. Gebruik jouw oud papier, een leeg jampotje, de gedroogde bloemen uit je huisafval om deze talisman tot leven te wekken. Wordt het een talisman in de vorm van een beeldje, schilderij of sieraad? Be creative!

2. Doe bewust iets andersom
Het beste om de sleur te doorbreken is door gewoon eens af te wijken van je normale routines. Begin bijvoorbeeld eens je dag met een wandeling vóór het (thuis)werken ipv aan het einde van de dag! Of ga een keer eerst ontbijten en dan pas douchen. Wie weet brengt deze kleine verandering een hele nieuwe frisse impuls aan je normale dagelijkse routine!

3. Ontwerp een moodboard
We hebben allemaal wel een digitale moodboard (Pinterest) van bijvoorbeeld design-ontwerpen, kleding die je mooi vindt, quotes die je aanspreken, of kunst wat je inspireert.. Maar het is nog veel leuker om die ook fysiek te hebben en beter nog; zelf fysiek te maken! Koop wat tijdschriften en een groot stuk karton en ontwerp een moodboard! Knippen en plakken werkt mediterend.

4. Reis eens een andere route
Het is natuurlijk lekker makkelijk om op de automatische piloot naar je bestemming te reizen. Je weet precies waar je aan toe bent in het verkeer en wat, misschien wel wie, je tegenkomt onderweg. Maar, probeer eens een andere route naar je werk, je beste vriend(in) of naar de familie! Ontdek onderweg nieuwe plekken, winkels, huizen, mensen en natuur die anders helemaal niet tegen zou komen. Er zal een hele nieuwe wereld voor je open gaan!

5. Gooi je interieur indeling om
Ken je het principe van Feng Shui? De filosofie over hoe je leefomgeving je gevoel en je geluk kan beïnvloeden? Misschien kun je vandaag eens de bank een kwartslag draaien, of je kast naar de overkant van de woonkamer verplaatsen! Doe eens gek en ervaar wat het veranderen van je interieur indeling voor effect geeft op je gemoedstoestand. Daarnaast is het verslepen van je inboedel ook vaak een goede(en gratis) work out!

6. Ruim je hoofd op door je huis op te ruimen
Al jaren niet in de dozen in je berging, of de kisten op zolder gekeken? Überhaupt vergeten wat je had opgeslagen in die ene kast? Waarschijnlijk heb je die spullen dan ook niet nodig in je leven. Door ruimte te creëren in je huis, creëer je ook ruimte in je hoofd. Marie-Kondo zou zeggen: “Discard everything that does not sparks joy”.

7. Stuur iemand een postkaart
Niets is leuker dan onverwachts een postkaart op de deurmat of in je brievenbus krijgen! Met zo’n klein simpel gebaar en wat geschreven woorden kun je iemands dag maken. Heb je nog een oudtante of een oudere buurman die wel een positieve boost kan gebruiken? Stuur ze een analoge foto op die je nog thuis hebt liggen, maak een eigen kaart, óf bestel deze mooie ansichtkaart in de Mirror Store!