Wist je dat dansen een positieve impact heeft op je gezondheid? Daarbij doe je er je body en mind een groter plezier mee dan je denkt! Dansen is een goed middel tegen stress en boost instant je creativiteit! Onderstaand hebben wij 4 redenen om vooral te blijven dansen op een rijtje gezet.

1. Dansen verbetert je gemoedstoestand
Tijdens het dansen kan je mind zich volledig concentreren op beweging en blijft er weinig ruimte over voor andere dingen. Daarnaast zorgt dansen er ook voor dat er dopamine en serotonine vrijkomt. Deze chemicaliën verminderen stress en vergroten gevoelens van geluk.

2. Goed voor je conditie
Veel sporten wisselen inspanning af met rust. Tijdens een danssessie blijf je vrijwel de hele training in beweging. Daarnaast is dansen goed voor het hart, omdat je hartslag ervan stijgt. Ook maakt het je sterker ondanks je geen gewichten gebruikt, je bent namelijk de hele tijd aan het werk met je eigen lichaamsgewicht. Als dat nog niet genoeg was, krijg je er ook een betere balans van en word je leniger.

3. Boost je creativiteit
Peter Lovatt, directeur van het Dance Psychology Lab van de Universiteit van Hertfordshire, heeft een onderzoek uitgevoerd waarin wordt bevestigd dat dansen de hersenen helpt om nieuwe manieren van denken te vinden en nieuwe neurale circuits te creëren. Door te dansen worden er andere impulsen en connecties in je hersenen gemaakt. Hierdoor kan je op een andere manier naar situaties kijken en op een creatieve manier reageren.

4. Zelfvertrouwen
Hoe we ons lichaam bewegen heeft niet alleen invloed op hoe anderen ons zien, maar vooral op hoe we onszelf zien. Door groots te bewegen, ruimte in te nemen en fier rechtop te staan voel je je zelfverzekerder en krachtiger. Het schijnt dat na slechts een half uurtje dansen mensen lekkerder in hun vel zitten, meer glimlachen, rechter op lopen en krachtigere passen nemen, ofwel: met meer zelfvertrouwen door het leven gaan.

Krijg je direct zin om te dansen? Bekijk onze Agenda voor de fijnste danslessen in Mirror Centre!