Planten hebben allang niet alleen meer een decoratieve functie in huis. Zo zorgen planten voor een schonere lucht, een betere akoestiek in een ruimte en een betere concentratie. Maar wist je dat de juiste plant, negatieve vibraties uit de lucht filtert? Onderstaand een lijstje van 4 planten die een plekje verdienen in jouw woonkamer!

1. Chrysanten
Deze planten staan bekend om hun schoonheid en om hun vermogen een gevoel van welzijn in huis te brengen. De plant bevordert blijdschap en een goed humeur. Chrysanten worden in verband gebracht met een leven vol ontspanning. Plaats dus vooral een chrysant in ruimtes waar vaak veel spanning heerst.

2. Eucalyptus
Eucalyptus reinigt en brengt balans. De plant verdrijft negatieve vibraties op de plek waar je deze plant neerzet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de spanning die kan blijven hangen na een ruzie. Daarnaast bevordert eucalyptus de nachtrust, dus zet deze vooral neer in de slaapkamer.

3. Aloë Vera
Wetenschappelijk is aangetoond dat Aloë Vera de lucht zuivert en dat het ’s nachts zuurstof produceert waardoor we beter slapen en de volgende ochtend minder last hebben van een ochtendhumeur. Veel mensen geloven dat een Aloë Vera plant die goed groeit en vitaal is, geluk aantrekt.

4. Pothos
Aangezien dit een plant is die goed zonder licht kan, kan hij  in de hoeken van kamers in huis staan. En juist daar absorbeert de plant volgens de Feng Shui opgehoopte negatieve energie die is blijven hangen. In ieder geval neemt de Pothos veel vervuilers op uit de lucht, dus ook voor de grootste sceptici onder ons is dit een goede keuze.