Soms is er niks lekkerder dan een kopje kamillethee aan het einde van de (thuis) werkdag. Maar kamillethee is meer dan alleen lekker, want het heeft ook nog verrassende voordelen. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet!

1. Kalmeert
Na een onrustige dag is een kop thee altijd welkom, maar specifiek kamillethee kan ervoor zorgen dat het onrustige gevoel afneemt. Recent heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat kamille het zenuwstelsel helpt te kalmeren. De precieze reden hierachter blijkt tot op de dag van vandaag nog onbekend, maar onderzoeken tonen aan dat het innemen van kamille-extracten onrust vermindert.

2. Fijne nachtrust
Wat kamillethee onderscheid van de meeste theesoorten is dat kamille eigenlijk helemaal geen thee is. Deze kruideninfusie is van nature cafeïnevrij en daarom een goede toevoeging aan een rustgevend avondritueel. Het feit dat kamillethee cafeïnevrij is én kalmeert maakt dat je na een grote kop thee heerlijk kan slapen.

3. Boost voor je immuunsysteem
Voorkomen is beter dan genezen, deze uitdrukking sluit perfect aan bij de werking van kamillethee. Door het drinken van kamillethee op te nemen in je wekelijkse routine kan je voorkomen dat je ziek wordt. Een klein onderzoek heeft namelijk aangetoond dat wanneer je vijf keer in de week kamillethee drinkt, je immuunsysteem een boost ervaart.

4. Goed voor je huid
Kamillethee helpt stress te verminderen en bevordert de nachtrust– twee belangrijke elementen voor een goede huid. Daarbij kan het in sommige gevallen helpen om de kamillethee (koud) direct op de huid aan te brengen. Het kan zorgen voor een helend effect bij eczeem of huidirritaties.

Bronnen:
Onderzoek 1
Onderzoek 2