Nadat je dit recept hebt doorgelezen, vraag je jezelf hoogstwaarschijnlijk af waarom je nooit eerder zelf falafel hebt gemaakt.  Met een handvol ingrediënten is het niet alleen mega easy om te maken, maar ook ontzettend lekker!

Benodigdheden

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 400 gram kikkererwten uit blik
  • 1 flinke hand peterselie
  • 1 eetlepel tarwebloem

Bereiding

  1. Pel en snijd de knoflook fijn.
  2. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook.
  3. Giet vervolgens het water uit het blik kikkererwten en spoel ze af in een vergiet.
  4. Doe de kikkererwten in een keukenmachine met het ui -en knoflookmengsel, de peterselie en de tarwebloem.
  5. Mix dit tot een grof mengsel.
  6. Maak vervolgens 12 balletjes van het mengsel (met je handen).
  7. Verwarm weer een flinke scheut olie in de pan en bak de falafel om en om in 10 minuten goudbruin.Tips:
    1. Eet de falafel op een pitabroodje.
    2. Erg lekker met een Griekse yoghurt, knoflook en peterselie saus.


    Enjoy!

Bron: Chickslovefood