Etherische oliën zijn natuurlijke, therapeutische producten met heerlijke geuren. Je kunt er onder andere de lucht in je huis mee zuiveren of je humeur een boost geven! Heb je thuis een aantal van deze fijne flesjes staan, maar geen idee wat je er allemaal mee kunt doen? Met de onderstaande methodes kun je volop genieten van de voordelen van essentiële olie.

1. In een geurverspreider
Met een diffuser of aromalamp wordt de geur subtiel door de ruimte verspreid. De geur kan je aanpassen op wat jij op dat moment nodig hebt. ’s Ochtends zijn bijvoorbeeld eucalyptus, sinaasappel en rozemarijn erg fijn, omdat ze een stimulerende werking hebben. Heb je in de avond juist behoefte aan ontspanning? Kies dan voor geuren als lavendel of kamille om tot rust te komen of in slaap te vallen.

2. In bad
Het is erg fijn om etherische olie te gebruiken in bad. Voeg een paar druppels olie toe aan het badwater en geniet van de positieve werking op lichaam en geest. Heb je niet uitgebreid de tijd om te badderen?  Kies dan voor een voetenbadje!

3. Op je hoofdkussen
Heb je last van slechte nachtrust? Lavendel is een absolute must-have als het op ontspanning aankomt. Met een paar druppels lavendelolie op je kussen vertrek je binnen enkele ogenblikken naar dromenland.

4. Om schoon te maken
Wil je jouw schoonmaakroutine duurzamer aanpakken? Essentiële oliën zijn een van de best ruikende, natuurlijk antibacteriële alternatieven voor de bekende schoonmaakmiddelen. Naast de fijne geur en antibacteriële eigenschappen kennen ze nog vele andere eigenschappen. Wist je bijvoorbeeld dat pepermunt ongedierte helpt tegengaan?

5. Direct op de huid
Een paar drupjes etherische olie op de huid kan veel invloed hebben op je stemming. Breng je voor het eerst de olie direct op de huid aan? Dep dan voor de zekerheid eerst één druppel op de binnenkant van je pols en wacht even af hoe jouw huid hier op reageert.

Let's talk!

Samenwerken is één van de kernwaarden van het Mirror Centre. Dit houdt in dat wij samen met jou willen kijken naar de mogelijkheden, voor jouw activiteit of evenement en voor de bezoeker. Ben jij of ken jij iemand die goed bij het Mirror Centre past en samen met ons een bijzondere ervaring wil creëren?

Vraag volledig vrijblijvend een offerte aan, of mail ons op samenwerkingen@mirrorcentre.nl. 

We nodigen je graag uit in ons fijne Mirror Centre!

Privacy Preference Center