De film actors academy amsterdam (faaam), ooit begonnen als de enige meerjarige camera-acteer opleiding in Europa, is verhuisd naar het Mirror Centre. Een mooie plek met meerdere grote studio’s tegenover het Muiderpoortstation. Maar waarom?

Waarom verhuizen?
faaam richt zich natuurlijk op de ontwikkeling van de student maar ook van het team en de organisatie. Alles kan altijd beter en daar moeten we naar blijven streven.
De vorige locatie was mooi, grote studio’s, goede privacy, maar er vonden veel danslessen plaats die soms botste met de inhoud van ons lesprogramma.

“ Als een acteur in een emotioneel breekpunt zit en er zit
een Zumba les naast is dat natuurlijk niet fijn!”

Tuurlijk willen we een eigen plek, een eigen pand! Maar een eigen gebouw met vier grote studio’s, met kleedruimte/opbergruimte etc. in Amsterdam voor een betaalbare prijs? Als iemand tips heeft graag, want wij kunnen het niet vinden! We kunnen de opleiding natuurlijk duurder maken zodat we een duurdere ruimte kunnen huren, maar dat willen we natuurlijk niet.

“Wij proberen de opleiding zo goedkoop mogelijk te houden
zodat iedereen de kans krijgt om zijn ambitie te volgen”.

Mirror Centre
Bij het Mirror Center ben ik met open armen ontvangen door de drie zussen Huiberts en we hebben het contract nu getekend. We hebben beiden erg veel zin in deze samenwerking en denken dat we elkaar kunnen helpen om onszelf op een positieve manier te ontwikkelen als organisatie.
Ze hebben meerdere grote studio’s, kleedkamers, repetitie mogelijkheden, een bar en nog veel meer. De sfeer is erg fijn en ze geven het gevoel dat alles kan en alles mag!

Andere ontwikkelingen?
Een van onze grootste nieuwtjes is dat we twee Niveau 1’s krijgen dus twee eerste studiejaren. Waarom? We merkten afgelopen jaren dat niet iedereen kan blijven staan in de harde wereld van de filmindustrie, sommige komen er achter dat ze het toch niet willen of dat het te confronterend is. Dit vindt vaak plaats in het eerste leerjaar. Acteren is een ambacht en kan ook meerdere jaren duren voordat je klaar bent voor de volgende stap. Daarom hebben weg gekozen om met twee groepen op Niveau 1 te gaan werken, zodat alleen de mensen die er echt klaar voor zijn door kunnen studeren op Niveau 2. Hierdoor stijgt het Niveau en wordt afronding van een niveau exclusiever.

Ook Niveau 3 is enorm doorontwikkeld: we hebben bij verschillende afgestudeerde gevraag wat ze nou missen in de filmindustrie en hoe ze hun ontwikkeling echt zouden kunnen doorzetten.
Wat vooral naar voren kwam is dat ze vaak bezig zijn met eindeloos zoeken naar geschikte masterclasses en als ze iets gevonden hebben, deze vrij prijzig blijken te zijn. Daardoor kunnen ze deze maar 2 x per jaar voor een weekend veroorloven.
Daarom is Niveau 3 opgebouwd met een reeks opeenvolgende korte masterclasses met coaches van over de hele wereld. Het is intens: 4 avonden in de week en 7 weken per module. Er zijn 4 modules: Module 9, 10, 11 en 12: deze kan je los volgen, maar het hele curriculum heeft natuurlijk absoluut een meerwaarde. Het hele schoolse is er af, alles is gebaseerd op de persoonlijke ontwikkeling van de authentieke, zelfstandige acteur.

                                                                                                                                                                                                                                                           Interview met Hugo Metsers, Artistiek Leider faaam