Een geboortesteen is een edelsteen waarvan men gelooft dat het geluk brengt voor mensen die in de bijpassende maand zijn geboren. De geboortesteen kan dan bij de drager als een soort talisman of amulet werken. Iedere geboortesteen zou een specifieke set krachten uitoefenen op de drager, degene die in die maand geboren is of een speciale band met die maand heeft. Hieronder vind je een kort overzicht van de stenen en bijbehorende krachten, die aan de stenen worden toegekend.

Een sieraad met een steen erin verwerkt is een mooi cadeau voor jezelf of voor een ander. Zo draag je ook altijd de steen dichtbij je. Check de Mirror Store webshop of de Instagram van Treasure Fox voor inspiratie voor kettingen met stenen!

Januari – Granaat
Deze rode gelukssteen geeft kracht aan een nieuw begin en symboliseert het begin van het jaar. De granaat komt van het Latijnse woord “granatum”. De naam te wijten aan de gelijkenis met de granaatappel vrucht. De edelsteen brengt nieuwe kansen en staat ook symbool voor gezondheid, welvaart en vrede.

Februari – Amethist
De Amethist is een paarse edelsteen die behoort tot de groep van kwartskristallen. Er wordt gezegd dat het basiseffect van de amethist zuivering is. Het kijken naar de steen zou kunnen helpen bij het schoonmaken van binnenuit. De Amethist brengt ook helderheid in onze dromen als de steen onder het kussen zit. Bovendien kan het innerlijke rust veroorzaken, de geest zuiveren en het concentratievermogen vergroten.

In de Mirror Store vind je niet alleen prachtige ruwe Amethist stenen, maar ook tumbles stones

Maart – Aquamarijn
Aquamarijn heeft een blauwgroene zeekleur, daar komt haar naam ook vandaan. “Aqua Marina”  betekend in het Latijn “zeewater”. De steen staat over het algemeen symbool voor vrede. Met betrekking tot partnerschappen betekent dit dat het de liefde en loyaliteit kan behouden.
Ook wordt gezegd dat de steen het zelfvertrouwen en de voorzichtigheid van mensen versterkt. De steen wakkert de nieuwsgierigheid aan, verbetert het inzicht, het uithoudingsvermogen en de mentale groei!

April – Diamant
De diamant is een glazende transparante steen en staat bekend als het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt. De naam van de diamant komt van het Griekse woord “adámas”, wat “onoverwinnelijk” betekent. In de Middeleeuwen werd gezegd dat een diamant moed, dapperheid en kracht geeft. De steen zou nachtmerries en boze geesten verjagen en zo dus ook slaapstoornissen verminderen. De geneeskunde zegt ook dat de diamant een positief effect heeft op de hersenen, maag, darmen en zenuwen. De steen geeft spirituele vrijheid en versterkt het zelfvertrouwen. Ook verminderd het jaloezie en gebrek aan wilskracht.

Mei – Smaragd
Smaragd kan worden afgeleid van het Latijn en Grieks en betekent “groene steen” of “glanzende steen”. De Smaragd  zou een genezende werking hebben door hulp te bieden bij het overwinnen van schokeffecten. De steen herstelt mensen en brengt balans en ontspanning. Ook stimuleert het levenslust, vriendschap en eenheid. Ook geeft de Smaragd een positief effect op de versterking van het immuunsysteem.

Juni -Parel
De Parel is eigenlijk geen edelsteen maar wordt gevormd door een korrel zand in oesters. De Parel staat voor puurheid, eerlijkheid en integriteit. Er wordt geloofd dat de parel welvaart brengt, beschermt en de geest stimuleert. De Parel wijst de weg naar wijsheid en zorgt voor tevredenheid. De edelsteen helpt stress en negatieve emoties zoals boosheid en schuld te absorberen om zo een groot verdriet weg te nemen. Hij zorgt voor een heldere geest, concentratie en focus en helpt mentale ruis en afleidende gedachten te verminderen. Parel helpt ook bij steeds terugkerende hoofdpijnen, vooral als ze een oorzaak in het spijsverteringskanaal hebben.

Juli – Robijn
De Robijn wordt ook wel de koning onder de stenen genoemd. Het Latijnse ‘ruber’ betekend ‘rood’, net als de kleur van de steen. Robijn zou ook helpen om het hoofd en het hart dichter bij elkaar te brengen. Ook zou de steen dingen uit het verleden makkelijker loslaten en jezelf rancune en verdriet besparen. Verder zou de Robijn ook positieve dromen bevorderen, beschermen tegen psychische aanvallen en seksuele activiteit aantrekken. Als je de steen als ring wilt dragen, moet je hem aan je linkerhand dragen.

Augustus – Peridot
Peridoot is één van de weinige edelstenen die in slechts één kleur bestaat; mooi limoengroen. Peridoot is zowel een dag- als een nachtsteen en behoudt zijn glanzende kleur zelfs bij kunstlicht.
Op fysiek niveau stimuleert de peridoot de afvoer van gifstoffen uit het lichaam. Peridoot bevordert alle processen van groei, vernieuwing, wedergeboorte en verjonging en verminderd negatieve emotionele toestanden en je stressniveau. Ook voorkomt deze helende steen jaloezie en woede in relaties, wat het een harmonieus juweel maakt.

September – Saffier
Het woord ‘saffier’ komt van het woord “sappheiros”, dat betekent kostbare steen.

De steen symboliseert eerlijkheid, vriendschap, trouw, hoop en waarheid. Daarmee is een sieraad, waarin een saffier verwerkt is, een prachtig geschenk voor een verloving of trouwerij. De saffier ondersteunt ook de concentratie en maakt je leergierig. Ook staat het bekend om een helende of verlichtende werking bij diverse lichamelijke klachten zoals astma, gewrichtspijn, buikpijn, hoofdpijn en eczeem.

Oktober – Rozekwarts
De rozekwarts, staat voor onvoorwaardelijke liefde. Die liefde gaat dieper en breder dan de liefde tussen twee partners. Het gaat om de liefde voor vrienden, familie, spirituele liefde en liefde voor jezelf. Door het dragen van rozenkwarts trek je liefde aan. Ook word je geholpen om lief te hebben en je open te stellen voor het ontvangen van liefde. Daarnaast wordt de steen ook kalmerende eigenschappen toegekend en helpt bijvoorbeeld bij klachten als burn-out en overspannenheid. De steen helpt je weer om als een kind te denken en te voelen. Met rozenkwarts op zak kun je de wereld gemakkelijker en vrolijker aan!

In de Mirror Store vind je gladgeslepen Rozenkwarts stenen

November – Citrien
De gele edelsteen bouwt vitaliteit en versterkt de innerlijke energie. Citrien bevordert ook het zelfvertrouwen en geeft een gelukkig en onstuimig gevoel. De steen promoot jouw eigen vaardigheden en helpt je zo in jouw groei. Ook staat de steen bekend om te ondersteunen bij het verlichten van de innerlijke rusteloosheid en nervositeit en het te veranderen in pure ontspanning. Hij heeft ook een positief effect op het lichaam. Hij zou de nieren, darmen en lever moeten ontgiften. Hij bevordert ook de concentratie en geeft een duidelijk beeld van het dagelijks leven.

December – Turkoois
De steen heet Turkoois (je spreekt het ook zo uit), de kleur is turquois en wordt ook wel de waarheidssteen genoemd; want de steen zou beter helpen bij communiceren. Turkoois kan kalmerend werken en voor innerlijke rust zorgen maar werkt ook vitaliserend bij uitputting. De steen brengt evenwicht en geeft een positieve werking op depressie, stemmingswisselingen, apathie en paniekaanvallen. De steen werkt inzichtgevend en laat zien dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk en gaat hierdoor een slachtofferhouding en zelfdestructief gedrag tegen. Het bevordert creativiteit bij het oplossen van problemen, empathie en (romantische) liefde.