We laten ons rondom de feestdagen vaak meeslepen door perfectionisme, frustratie rondom de voorbereiding van het kerstdiner en de kerstdrukte in de stad. Kortom: we zijn er vaak niet helemaal bij met onze aandacht en vergeten te genieten van het moment. Met deze tips kom je terug in het nu, zodat jij deze feestdagen echt kan genieten.

1. Zet een intentie
Door een intentie te zetten voor hoe jij je rond de feestdagen wil voelen, word je hier bewust en onbewust constant door herinnert. Want als je weet hoe je je wilt voelen, dan kun je daar ook naar handelen. Een voorbeeld van een intentie: tijd hebben voor dat wat echt belangrijk is. Wanneer het tot dit moment komt dan herinnert jouw intentie je eraan om er tijd voor te maken, te vertragen en te genieten.

2. Leg de camera weg
Vandaag de dag leggen we alles vast. Leuk, maar vaak haalt het ons direct uit het moment. Het moment dat kennelijk mooi genoeg was om te fotograferen. Sta eens echt stil bij het moment en grijp niet meteen naar je camera of telefoon. De handeling verstoort het moment en mensen zijn ineens geneigd te poseren of iets nogmaals te doen voor de foto. Het leuke moment is dan meteen over, zonder dat je er echt van hebt kunnen genieten.

3. Geniet van de kleine dingen
Probeer je aandacht niet te richten op hoe druk je het hebt. Richt je aandacht in plaats daarvan op al de leuke momenten. Er is altijd iets te vinden om dankbaar voor te zijn: het samenzijn met familie of een groot stuk taart. Door dit regelmatig te doen ga je je vanzelf focussen op de kleine puntjes van geluk, waardoor je over het algemeen meer geniet.