Hatha Yoga

Hatha yoga is de traditionele vorm van yoga waaruit verschillende andere yoga stijlen voortkomen, zoals asthanga, vinyasa en yin yoga.


De term 'hatha' komt uit het Sanskriet en 'ha' betekent 'zon' en 'tha' betekent 'maan', wat verwijst naar het evenwicht tussen tegengestelden. Hatha yoga richt zich op het in balans brengen van lichaam, geest en energie.  

Tijdens de Hatha yogalessen komen ademhalingstechnieken, lichaamshoudingen (staande, zittende, liggende) en ontspanningsoefeningen/meditatie aan bod.
We doen losstaande oefeningen en ook enkele series, zoals de zonnegroeten.

De yogalessen laten jou onthaasten, verminderen stress, maken je flexibeler en creëren ruimte in lichaam en geest. Na de lessen voel je je fitter en soepeler, maar ook kalmer in je hoofd en meer ontspannen. 

Om te ervaren hoe het is om een uur lang nergens aan te hoeven denken, om jezelf in te spannen en vervolgens volledig te ontspannen, om je energie weer beter te laten stromen en om lekkerder in je vel te zitten, nodigen we je van harte uit om mee te doen met de Hatha yogalessen. 


Over Janice Aliar
'Namasté, ik ben Janice Aliar. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als jurist in Amsterdam en in mijn vrije tijd zet ik me als voorzitter van Sapna Foundation in voor kansarme mensen in India, geef ik Ayurvedische ontspanningsmassages in Zaandam en geef ik onder andere yogalessen aan gedetineerden in de gevangenis in Westzaan.

In mijn werk zie ik hoe mensen zich vaak onnodig druk maken en hoe stress een inbreuk maakt op de gezondheid en het welzijn van mensen. Ik hecht er veel waarde aan dat we met z’n allen ontspannen door het leven gaan en minder stress ervaren. Eén van de manieren om te ontspannen, is door het regelmatig beoefenen van yoga. Yoga helpt tegen stress en is bevorderlijk voor de mentale en fysieke gezondheid. 

Ik heb mijn yogaopleiding in India gedaan en afgerond (RYT 200) en als erkend yoga docente pas ik de daar geleerde technieken graag hier toe, omdat gebleken is dat de yogalessen en massages een positief effect hebben. Tijdens mijn yogalessen komen ademhalingstechnieken, lichaamsoefeningen en ontspanningsoefeningen/ meditatie aan bod.