Hoewel het aanbod granola gigantisch is in de supermarkt, is de homemade variant toch het lekkerst! Daarnaast krijg je snel veel voedingstoffen binnen en vult het direct. Dit is een recept voor choco granola, maar in principe is de basis altijd hetzelfde en kan je toevoegen wat jij lekker vindt!

Benodigdheden

  • 200 gram havervlokken
  • 30 gram ongezouten amandelen
  • 30 gram hazelnoten
  • 15 gram cacaopoeder
  • 1 eetlepel vanille aroma
  • 25 ml/gram honing
  • 25 ml/gram gesmolten kokosolie
  • 50 gram extra pure chocolade
  • 10 gram kokossnippers

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Hak de amandelen en hazelnoten grof en mix deze samen met de havervlokken vanille aroma, honing en gesmolten kokosolie in een grote kom goed door elkaar.
  3. Verdeel de choco granola over een bakplaat bekleed met bakpapier.
  4. Bak de chocolade granola 15 tot 20 minuten in de oven en schep de granola halverwege om.
  5. Bak de laatste 2 minuten de kokossnippers mee.
  6. Haal de granola uit over en laat het goed afkoelen.
  7. Hak tot slot de pure chocolade fijn en mix deze door de granola heen.

    Tips:
    1. Je kan de granola eten met (plantaardige) yoghurt, kwark of zo uit het vuistje. 
    2. Je kunt de choco granola ongeveer 2 weken in een afgesloten pot bewaren.

    Enjoy!

Bron: Jenniferkrijnen