Zelf pindakaas maken is super eenvoudig. Daarbij is deze variant veel lekkerder en gezonder! Haal je favo toppings in huis and give it a try!

Ingrediënten

  • 350 gram geroosterde, ongezouten pinda’s
  • Een snuf zeezout

Extra

  • Een smaak of ingrediënt naar voorkeur: sambal, gember etc.)

Bereiding
De bereiding van pindakaas bestaat uit hooguit 3 stappen. Ja echt, 3 stappen! Je vraagt jezelf nu waarschijnlijk af waarom je dit nog nooit zelf hebt geprobeerd, maar voor alles een eerste keer!

1. Rooster de pinda’s in een droge koekenpan totdat ze beginnen te geuren en lichtbruin kleuren
2. Doe de pinda’s vervolgens in de blender en maal net zo lang totdat je pindakaas hebt.
Soms moet je de machine tussendoor even stopzetten om de pindapasta van de wanden naar beneden te schrapen.
3. Voeg een snuf zeezout of een smaak naar voorkeur (sambal, gember etc.) toe aan het mengsel.

Toppings
Een geroosterde boterham met pindakaas alleen, is al lekker. Maar door het toevoegen van toppings maak je er helemaal een feestje van!
Onderstaand onze favoriete toppings:
– Banaan
– Hagelslag
– Sambal
– Jam
– Kaas

Wat is jouw favoriete topping? Let us know!

Enjoy!