Vertraging, koffers die niet aankomen op bestemming en falende airconditioning. Hoe graag we de stress ontvluchten door op vakantie te gaan, soms brengt reizen de nodige stress met zich mee. Laat Andy Puddicombe, co-founder van de populaire mediatie applicatie Headspace, nou de perfecte tips hebben om de vakantie stressvrij door te komen.

1. Mediteer dagelijks
Mediteren helpt je om je systeem te resetten, balans te hervinden en te wennen aan een nieuwe omgeving. Ochtendmeditatie zal je helpen om fris de dag te starten. Mediteer je in de avond dan kom je tot rust en kun je beter slapen. Het grootste voordeel van mediteren is het bewust leren genieten van het hier en nu.

2. Blijf nieuwsgierig
Het is lastig om helemaal vrij van verwachtingen op vakantie te gaan, maar het helpt om alles zoveel mogelijk te laten komen zoals het komt. Stel je open op, toon interesse en blijf nieuwsgierig naar wat er nog gaat komen. Door het reizen op deze manier te benaderen zal je merken dat je vanzelf rustiger, geduldiger en kalmer wordt.

3. Ga offline
Het is lastig om helemaal offline te gaan, maar probeer in ieder geval minder tijd op je telefoon door te brengen. Geef jezelf de kans om de omgeving op je in te laten werken. Vertrouw op je zintuigen, ruik, proef, luister en voel. Hoe leuk het ook is om online je ervaringen te delen, het moet niet ten koste gaan van je eigen plezier.

4. Zoek de natuur op
Zelfs als je niet verder komt dan een lokaal stadspark, de natuur helpt om je geest te kalmeren en zorgt ervoor dat je je meer verbonden voelt met de wereld.

5. Creëer routine
Het kan ontzettend helpen om een routine te creëren tijdens het reizen. Bepaalde gewoontes die thuis zorgen voor rust kan je aanhouden als je op vakantie bent. Bedenk wat je thuis doet om in balans te blijven. Niet te laat naar bed gaan, vroeg opstaan, gezond eten, regelmatig bewegen etc.