Planten verbinden je met de natuur en brengen je dichter bij jezelf. Dus haal de natuur naar binnen en ervaar wat planten voor jou kunnen doen. In je huis én in je hart. Dat is plantfulness. Voor iedereen die wel wat vaker een momentje voor zichzelf kan gebruiken, behoefte heeft aan de helende kracht van planten en dit wil combineren met yoga en meditatie biedt Intratuin in samenwerking met experts op het gebied van yoga, meditatie en mindfulness een aantal praktische tips en tricks:

1. Energie
Ben je na een drukke werkweek toe aan een uplifting yogasessie? Naast een luchtzuiverende blauwvaren krijg je precies de energieboost die je nodig hebt! Een luchtzuiverende plant zet gedurende de dag CO₂ om in zuurstof en brengt waterdamp in de lucht. Hierdoor verbetert de luchtvochtigheid aanzienlijk. Daarnaast nemen de bladeren van de blauwvaren schadelijke stoffen uit de lucht en breken ze af in de wortel.

2. Helend effect
Eucalyptus kalmeert in tijden van spanning en stress. De plant heeft een zuiverende werking en negatieve energieën kunnen verdwijnen als je een eucalyptusblad verbrandt. Van de bladeren kun je overigens ook een heerlijk dampend stoombad maken door deze fijn te hakken en overgieten met kokend water. Heerlijk verkwikkend bij een verkoudheid.

3. Partner in crime
Met zijn grote bladeren, ook wel vioolblad genoemd, en robuuste uiterlijk brengt de Vioolplant (Ficus lyrata) kalmte in een ruimte. Laat dat nou nét zijn wat je nodig hebt tijdens een meditatie of yogasessie. De bladeren van de vioolplant hebben een gezonde glans en worden gesierd door lichte nerven. Jawel, dit is jouw ideale yogapartner in crime!

Bron: Intratuin