Deze vegan Poké bowl met onder andere krokante kikkererwten, avocado, rijst en een licht pittige dressing is lekker én in een handomdraai gemaakt!

Benodigdheden

  • 150 gram edamame boontjes
  • ½ komkommer
  • 1 avocado
  • 8 cherrytomaatjes
  • 50 gram wortel julienne
  • 140 gr rijst
  • 400 gram kikkererwten (1 blik)
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel gerookt paprika poeder
  • 1 eetlepel olie
  • sesamzaad (zwart)Dressing
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels olie
  • ½ rode peper
  • ½ theelepel agavesiroop

Bereiding

  1. Meng 1 eetlepel olie met de knoflook – en gerookte paprikapoeder.
  2. Spoel de kikkererwten af en meng met de gekruide olie.
  3. Rooster de kikkererwten ongeveer 10-15 minuten in de Airfryer tot deze krokant zijn (of in de oven op 220 graden).
  4. Kook de rijst en spoel af met koud water.
  5. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer vervolgens in plakjes.
  6. Snijd de avocado doormidden en snijd van elke helft plakjes.
  7. Snijd de cherrytomaatjes in partjes.
  8. Voor de dressing begin je met het fijnsnijden van de rode peper.
  9. Meng de rode peper met het sap van de limoen, olie en een beetje agavesiroop
  10. Pak een grote kom en schep hier eerst wat rijst in.
  11. Vul de kom vervolgens met de edamame boontjes, wortel julienne, cherytomaatjes en komkommer.
  12. Leg halve avocado, in plakjes in de kom en leg de helft van de geroosterde kikkererwten in het midden.
  13. Verdeel tot slot de sesamzaadjes en dressing over alle ingrediënten

    Enjoy!

Bron: Leukerecepten