Het is weer vrijdag en dat betekent dat het tijd is voor een nieuw lunch recept! Ook vandaag hebben wij een vegetarisch en gezond recept voor jullie uitgezocht. Op het menu: Quesadilla met zoete aardappel en rucola, dat wordt smullen dus!

Recept: Quesadilla met zoete aardappel en rucola

Benodigheden
(2 personen)

* 2 tortilla wraps
* 1 zoete aardappel
* 50 gr oude kaas, in plakjes
* 2 handjes rucola
* 1/2 avocado
* 1 el citroensap
* 1/2 tl komijn
* 1/2 tl cayennepeper
* Peper
* Zout

Bereiding

1. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Kook deze vervolgens beetgaar, giet af en laat afkoelen
2. Als de zoete aardappel is afgekoeld, dan prak je ze tot puree en breng je op smaak met de komijn en caynnepeper
3. Snijd de tortilla wrap doormidden en besmeer de helft met de zoete aardappelpuree.
4. Beleg deze vervolgens met de plakjes oude kaas, de rucola en dek af met de andere helft van de tortilla wrap.
5. Verwarm de grill of een pan, maar voeg geen boter of olie toe.
6. Leg de wraps  1 voor 1 voorzichtig in de pan of op de plaat en grill in ongeveer 2 minuten per kant

Snelle avocado dip

1. Schep de avocado uit zijn schil
2. Voeg een paar druppels citroensap toe en breng op smaak met peper en eventueel een snuf zout.

Serveer de dip bij de quesadilla met zoete aardappel en rucola. Enjoy!

Bron: Mindyourfeed