Als je een echte aardbeien fan bent dan heb je geluk, want het aardbeienseizoen is in volle gang! Met deze reden delen wij niet één recept met aardbeien, maar twee recepten!  

Recept 1
Ontbijtsmoothie met aardbeien en havermout

Benodigdheden
1 groot glas

– Een blender

  • 6 aardbeien
  • 3 el havermout
  • 2 el Griekse Yoghurt
  • 25 ml sinaasappelsap
  • 1/4 avocado
  • 100 ml water
  • 1 mespunt vanillepoeder

Bereiding
1. Laat de havermoutvlokken 30 minuten weken in water. Dit zodat je straks geen harde stukjes in je smoothie tegenkomt.
2. Verwijder de kroontjes van de aardbeien, was ze voorzichtig en doe ze in de blender.
3. Voeg hier de geweekte havermout, de yoghurt, sinaasappelsap, avocado, vanillepoeder en water aan toe en blend tot een egale smoothie.

Bron: Mindyourfeed


Recept 2

Homemade aardbeienjam

Benodigdheden
Pot jam

  • 500 gram aardbeien
  • 450 gram suiker
  • 1 citroen

Bereiding
1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en was ze voorzichtig.
2. Doe de aardbeien samen met de suiker in een kom, denk deze af met huishoudfolie en zet een nachtje in de koelkast.
3. Zet een schoon schoteltje in de koelkast en laat deze koud worden, hiermee ga je testen of de jam goed is.
4. Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan de aardbeien.
5. Zet het vuur halfhoog en breng het mengsel aan de kook.
6. Zet het vuur lager en laat de jam 25-30 minuten zachtjes inkoken. Roer het mengsel regelmatig door.
7. Om te testen of de jam klaar is, haal je het schoteltje uit de koelkast en druppel je daar wat jam op. Als de jam stolt en niet van het schoteltje afglijdt is de jam goed!
8.  Bewaar de jam in een schone glazen pot.
9. Sluit de pot goed af en laat de jam op z’n kop afkoelen (zo kan de lucht ontsnappen).

Je kunt de jam in een schone pot een aantal maanden bewaren!

Bron: Chickslovefood

Enjoy!