Wij kennen niemand die niet van dit dadeltaart recept houdt! Het is ontzettend simpel en ook nog eens snel te bereiden. Altijd lekker voor bij de koffie, als toetje of gewoon als lekkers tussendoor!  

Ingrediënten

  • 500 gram dadelsontpit en in kleine reepjes gesneden 250 gram roomboter
  • 1 rol Maria biscuitjes; in stukjes gebroken van ongeveer 1 cm
  •  1 ei 
  • Scheutje karamelsiroop (of praline/butterscotch)
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 1 handje walnoten fijngehakte walnoten
  • Een klein handje kokosrasp 

Benodigdheden

  • Een diepe grote (hapjes)pan 
  • Een taartvorm 

Instructies
1. Smelt de boter zachtjes in de pan
2. Suiker toevoegen en goed roeren,zodat de suiker oplost
3. Ei met garde loskloppen en toevoegen aan boter; eventjes doorkoken onder voortdurend roeren
4. Doe er een klein scheutje siroop bij en kook nog even door
5. Dadels toevoegen, goed door roeren en 1 minuut doorkoken
6. Koekjes toevoegen en alles door elkaar scheppen
7. Voeg het toe bij de rest, nog een half minuutje doorkoken 

Stort het geheel in een ingevette taartvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. De taart moet ongeveer 1,5 cm dik zijn. Laat de taart ongeveer anderhalf uur afkoelen in de koelkast voordat je deze aansnijdtAls de taart is afgekoeld, strooi je er voordat je het uitserveert wat kokosrasp overheen! YUMM! Eetsmakelijk!