Wij zijn gek op Baba Ganoush, of het nou uit een bakje komt of vers wordt gemaakt. Uiteraard heeft de homemade optie onze voorkeur! Daarom delen wij vandaag een recept om deze smeuïge Midden Oosterse dip helemaal zelf te maken!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 eetlepels tahin
  • Scheutjes olijfolie
  • Snuf komijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • Snuf peper en zout
  • Snuf paprikapoeder
  • 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes
  • Peterselie om te garneren

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Halveer de aubergine en snijd kruislings in en besmeer de bovenzijde met een beetje olie, bestrooi met een snufje komijn en bak de aubergines met ca. 30 minuten in de oven.
3. Haal de aubergines uit de oven
4. Schraap het vruchtvlees eruit met een lepel.
5. Doe het vruchtvlees in een keukenmachine samen met de tahin, citroensap, teen knoflook, paprikapoeder en snuf peper en zout en mix door elkaar tot een fijne puree.
6. Doe de puree in een schaaltje en garneer met een beetje extra olie, sesamzaadjes en peterselie.

Tip: Baba Ganoush is lekker met flatbread of naanbrood.

Enjoy!

Bron: Leukerecepten