Paddestoelen. Either you love them or you hate them. Laten wij nou net lovers zijn en vandaag een heerlijk lunchrecept met deze rakkers als hoofdingrediënt delen. Op het lunch menu: Knoflook toast met paddestoelen.

Ingrediënten
(2 personen)

  • 125 gram oesterzwammen
  • 250 gram kastanje champignons
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie (+ extra voor garnering)
  • 2 eetlepels verse kruiden: tijm, oregano en peterselie (+ extra voor garnering)
  • 1 teentje knoflook (fijn gesneden)
  • flinke snuf zout
  • flinke snuf peperToast
  • 2-4 boterhammen
  • 2-4 eetlepels olijfolie
  • Teentje knoflook

Bereiding
1. Snijd de paddestoelen in plakken en de kruiden fijn.
2. Mix de gesneden paddenstoelen met de olijfolie, fijngesneden kruiden en knoflook.
3. Zet een koekenpan op het vuur en voeg de paddenstoelen, mix van kruiden, olijfolie en knoflook toe.
4. Bak dit 4 á 5 minuten en let op dat de knoflook niet aanbrandt.
5. Breng op smaak met peper en zout.
6. Maak de toast knoflook toast door de boterhammen met olijfolie te besmeren (1 eetlepel olijfolie per boterham.)
7. Snijd een knoflook teentje doormidden en wrijf met de platte kant over de boterham.
8. Doe de boterhammen in een toaster of doe op 150 graden 2 minuten in de oven
9. Leg de toast op borden en serveer met de gebakken paddenstoelen. Bestrooi met nog wat verse kruiden, peper en zout.

Enjoy!

Bron: degroenemeisjes.nl