Verwen jezelf met een vega-shakshuka tijdens de lunch! Een heerlijk pannetje met tomaten-paprikasaus en eieren, lekker om je brood in te dippen! Het is niet alleen erg lekker, maar ook binnen een handomdraai gemaakt!

Benodigdheden
1 pannetje

  • 4 el olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 1 rode paprika in reepjes gesneden
  • 1 groene paprika in reepjes gesneden
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
  • 2 tl tijm
  • 2 tl rietsuiker
  • 10 g fijngehakte bladpeterselie
  • 4 eieren
  • Cayennepeper, naar smaak

Bereiding

1. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook en paprika
2. Voeg de komijnzaadjes en paprikapoeder toe en bak een paar minuten mee.
3. Voeg de tomaatblokjes, tijm en suiker toe en roer alles goed door
4. Zet een deksel op de pan en laat de saus 10 minuten zachtjes koken
5. Roer de helft van de kruiden erdoor en maak vier kuiltjes in de saus
6. Breek de eieren boven de kuiltjes en gaar ze 5 minuten in de saus met een deksel op de pan
7. Bestrooi dit tot slot met een beetje cayennepeper en met de rest van de kruiden

Enjoy!

Bron: Dehippevegetarier