Dit is niet het meest gezonde recept, maar wij willen jullie dit heerlijke recept niet onthouden! Vandaag staan er vegetarische saucijzenbroodjes op het lunch menu. De broodjes zijn in een handomdraai gemaakt en om je vingers bij af te likken!

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 el sambal
  • 400 gr vegetarisch gehakt
  • 1 handje peterselie
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 ei
  • 1 handje sesamzaadjes

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Leg de plakjes bladerdeeg zonder folie op een met bakpapier bekleedde bakplaat en laat ze ontdooien.
3. Pel en snipper de rode ui en pel en pers de knoflook. Snijd de peterselie fijn.
4. Doe het vegetarisch gehakt in een kom en voeg de ui, knoflook, peterselie en de sambal toe. Breng op smaak met een snuf peper en zout en meng dit door elkaar
5. Schep wat van het gehaktmengsel over de breedte van een plakje bladerdeeg en zorg dat dit net naast het midden ligt.
6. Vouw de andere helft van het deeg erover en druk dicht met vork. Herhaal dit met de rest van het gehakt.
7. Klopt het ei in een kom los en bestrijk hier de saucijzenbroodjes mee. Bestrooi ze tenslotte met wat sesamzaadjes.
8. Schuif de broodjes voor 15 minuten de oven in tot ze goudbruin zijn.

Enjoy!

Bron: Chickslovefood