Het is midden april en dat betekent dat de asperges weer vollop te krijgen zijn in de supermarkt. Daarom delen wij vandaag een lunch recept voor een heerlijke witte aspergesoep! 

Benodigdheden
(2 personen)

  • 200g witte asperges
  • 1/2 liter water
  • 125ml room
  • 125ml melk
  • Snufje zout en peper
  • Stukje foelie
  • Vers gehakte bieslook
  • 50 ml wittewijnazijn
  • 50 ml olijfolie

Bereiding

Soep

  • Schil de asperges en bewaar de schillen
  • Vul een pan met water, voeg de schillen, het stukje foelie en het zout hieraan toe en laat 15 minuten trekken tot een sterk bouillon
  • Zeef na 15 minuten de bouillon 
  • Houd twee asperges apart, snijd de rest in grove stukken en kook ze 5-8 minuten gaar in de bouillon
  • Zijn de asperges gaar, pureer ze dan en voeg de melk en room toe
  • Breng op smaak met peper en zout naar wens en laat iets inkoken

Garnering

  • Schaaf de 2 achtergehouden asperges met een dunschiller ik dunne linten
  • Maak een basisdressing van de olijfolie, wittewijnazijn en snijd de bieslook fijn

Giet de soep in kommen en maak deze vlak voor serveren aan met de basisdressing en bieslook. Maak tot slot met je handen een bolletje van de aspergelinten en leg deze in het midden van de soep. 

Enjoy!

Bron: Niven Kunz, Groente!