Self love is een populair onderwerp. Maar hoe leer je nou écht meer van jezelf houden? In dit artikel delen wij 4 manieren om meer zelfliefde te ontwikkelen.

1. Stop met vergelijken
Hoe onnozel het ook is, we doen het allemaal. Onszelf vergelijken met anderen. Zeker nu, met de informatie overload op social media, is het makkelijk om ons eigen leven met dat van een ander te vergelijken. Het meest voor de hand liggende advies is natuurlijk om hiermee te stoppen. Maar wij weten ook dat dit lastig is. Onthoud in ieder geval dat al deze perfecte foto’s vaak niet de volledige werkelijkheid laten zien. Gebruik de foto’s dus ter inspiratie en niet als vergelijkingsmateriaal.

2. Verken je spiritualiteit
Geloof is de basis van zelfliefde. Of je nu religieus bent of niet, geloven in iets buiten jezelf opent de ziel voor de schoonheid van geloof en vertrouwen. Je leert op je intuïtie af te gaan en deze helpt je weer met het nemen van beslissingen. Het verkennen van je spiritualiteit is een echte ontdekkingstocht in jezelf, nieuwe gevoelens en emoties dienen zich aan en je leert jezelf waarderen om wie je echt bent.

3. Doe iets waar je goed in bent
Het doen waar je goed in bent geeft een instant boost aan je zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen en Self love gaan vaak hand in hand, en door het deelnemen aan een activiteit waar je goed in bent, zal je niet alleen endorfine aanmaken, maar zal je ook de beste versie van jezelf naar boven halen.

4. Bewaak je grenzen
Jij bent degene die uitdraagt hoe je behandeld wil worden. Dit doe je door grenzen te stellen en hier om te reageren als ze worden overschreden. Het bewaken van je grenzen is belangrijk en een groot onderdeel van Self love. Als je weet wat je waard bent, weet je ook hoe je niet behandeld wil worden.