Stoel Yoga
Stoel Yoga is een milde vorm van yoga die beoefend wordt met een stoel. De stoel wordt als support gebruikt voor de oefeningen. De bewegingen zijn rustig en voor iedereen haalbaar.

In de les maak je de spieren en gewrichten soepeler. Je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren. En dat allemaal binnen de grenzen van je eigen mogelijkheden. Ook is er tijd voor stilte (meditatie).

Ervaring is niet nodig. Probeer het en (her) ontdek hoe fijn het is in een groep samen te bewegen.

Kosten:

Losse les:        Normaal € 7,50

                        Stadspas € 5,00
10 rittenkaart   Normaal €70,00 

                        Stadspas €50.00

Schrijf je in via het inschrijfformulier
Als je mee wilt doen aan de lessen, meld je dan vooraf aan via het inschrijfformulier. Er is een maximum van 15 mensen per les, dus geef je op en stel je plek zeker!

“Nooit gedacht dat ik weer Yoga zou kunnen doen!’’
Vanwege lastige gewrichten kan ik niet op een matje op de grond. Nu is er sinds kort stoelyoga! Wat een geweldige ontwikkeling! Kan ik opeens weer wel ,in groepsverband, met een paar kleine aanpassingen, de yoga beoefenen. Ik ben er erg blij mee! - Ellen

“Stoelyoga..wat kun je daarvan verwachten, vroeg ik me af!
Is het mogelijk om yoga te beoefenen zittend op de stoel ? Om daar achter te komen schreef ik me in voor een cursus van 12 lessen bij Anette.  En ja, het is héél goed mogelijk. Groot voordeel van stoelyoga vind ik, dat je de oefeningen kunt uitvoeren op elke stoel, tussen de bedrijven door of b.v. tijdens de lunch even door 15 minuten van ontspanning en concentratie, zonder dat ik me om hoef te kleden. Stoelyoga..wat een aanwinst in mijn leven, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Mijn advies.. begin ermee in groep 1. - Helene


De lessen worden afwisselend gegeven door docenten Monique Weisz, Anette Jolink en Rachel Getrouw. Stoel Yoga Amsterdam is een initiatief van Monique Weisz en Anette Jolink. Omdat Stoel Yoga laagdrempelig is en geschikt voor iedereen werd het tijd voor een platform in Amsterdam.

Monique Weisz
Monique Weisz heeft met een achtergrond als sportdocent 15 jaar lang les gegeven bij diverse sportscholen. Maar zoals zovelen onder ons kreeg zij steeds meer behoefte aan rust en verdieping in haar leven. Monique is in het bezit van een Hatha Yoga Teacher Training certificaat en een Yin Yoga Teacher Training certificaat en geeft sinds 2016  Yin-Yang en Yin yogalessen. Tijdens de Stoel Yoga training bij Stoelyoga Nederland raakte zij geïnspireerd en wilde hier meteen mee aan de slag. Monique geeft maandelijks Stoel Yoga bij Woonzorgorganisatie Domus Magnus in Amsterdam.

Anette Jolink
Anette Jolink geeft les in diverse vormen van Yoga. Waaronder Aerial Yoga en Hatha Yoga. Stoel Yoga was een onderdeel van haar Yoga Teacher Training in Amerika. In Nederland heeft ze ook training Stoel Yoga gevolgd bij Stoelyoga Nederland waar zij Monique heeft ontmoet. De Stoel ziet zij als een “prop” waarmee je alle yoga oefeningen kan uitvoeren binnen je eigen mogelijkheden. Na een jaar vrijwillig  les te hebben gegeven heeft Anette ontdekt dat de stoel meer betekent dan het flexibel maken van lichaam en geest. Het brengt mensen bij elkaar en in contact maar ook dichter bij zichzelf.

Rachel Getrouw
Rachel Getrouw is een enthousiaste yoga beoefenaar. De combinatie van meditatie, ademhaling & beweging en de achterliggende yoga filosofie geven haar een goede houvast en richting in dit leven. Rachel beschikt over Vinyasa Yoga & Yin Yoga Teacher Training certificaten en geeft Yin Yang Yogalessen. Enige tijd geleden kwam ze in aanraking met Stoel yoga en raakte daardoor zo geïnspireerd dat ze besloot de Stoel Yoga Training bij Stoelyoga Nederland te volgen en ook als Stoelyoga docent aan de slag te gaan. Daarmee wil zij bijdragen aan degenen die yoga op een wat mildere, rustigere en laagdrempelige manier willen ervaren.


Rooster:

Dag

Tijd


Zaterdag 

StoelYoga

11:00 – 12:00


Contact gegevens:
Website           www.stoelyoga.amsterdam
Email               info@stoelyoga.amsterdam

Aanmelding:    Klik hier!


  • Anette Jolink

  • Monique Weisz 

  • Rachel Getrouw