Het leggen van tarotkaarten kun je zien als een manier om, met behulp van symboolkaarten, inzicht te krijgen in allerlei aspecten van het dagelijkse leven. Met een nieuwsgierige houding en de volgende stappen kun je jouw vaardigheden als Tarotlezer ontwikkelen

1. KIES
Kies een set tarotkaarten uit, waarvan jij denk dat die bij jou passen. Iedere soort Tarotkaarten maakt gebruik van een bepaalde symboliek. Het is belangrijk om een set te kiezen die jou aanspreekt. Bekijk verschillende sets en lees ook de ervaringen van andere mensen, om een juiste keuze te maken! .

De vijf Tarotsets die het meest gebruikt worden zijn: Rider-Waite Tarot, Deviant Moon Tarot, Aleister Crowley Thoth Tarot, DruidCraft Tarot en Shadowscapes Tarot.

2. BEGRIJP
Het is erg belangrijk dat je begrijpt hoe een Tarotkaartenset werkt.

Een Tarotkaartenset bestaat uit 78 kaarten: 22 Grote Arcanakaarten en 56 Kleine Arcanakaarten. Het is handig om de kaarten uit je hoofd te leren en zeker de twee interpretaties per kaart te kennen. Alle 78 kaarten uit je hoofd leren heeft tijd nodig. Probeer te oefenen met iemand die vragen aan je kan stellen over de kaarten.

Grote Arcana
De Grote Arcana zijn afbeeldingen die de reis door het leven representeren en de verschillende fasen en ervaringen waar we allemaal doorheen gaan. Beginnend bij De Dwaas (jonge, pure, geestelijke energie), en door diverse gebeurtenissen en cycli heen uiteindelijk naar vervolmaking toe in De Wereld (de dood, het einde van de levenscyclus).

Kleine Arcana
De Kleine Arcana gaat over de mensen, gebeurtenissen, gevoelens en omstandigheden die we op onze persoonlijke Weg van De Dwaas tegenkomen. Het vertegenwoordigt de gebeurtenissen die binnen de controle van het individu vallen en laat je zien hoe je in het leven te werk gaat. Het bestaat uit 4 sets. Elke van deze sets worden met met één van de elementen geassocieerd: Staven (vuur), Bekers (water), Pentakels (aarde) en Zwaarden (lucht).

3. LEER
Een boek helpt je op weg om de Tarot te leren kennen. Belangrijker is dat je je intuïtie leert ontwikkelen en leert gebruiken, samen met je boekkennis, om een goede Tarotlezer te worden. Sommige boeken leggen de nadruk op het leren van de kaarten, en andere boeken juist meer op het toepassen van de kaarten bij leggingen. Kies een boek uit dat bij jouw manier van leren past. Kijk naar elke kaart en bepaal voor jezelf wat de kaart betekent, probeer gewoon te voelen wat de kaart je zegt. Kijk daarna eens in je boek en zoek op wat de betekenis is. Zo leer je om op een stromende manier kaart te lezen omdat jezelf de verbinding met de kaarten hebt gelegd.

4. DENK
Denk na over de doelen die je hoopt te bereiken met het gebruik van de Tarotkaarten. Dit kan je helpen bij jouw reis als kaartlezer en het bereiken van de eindbestemming tijdens je legging. Vraag jezelf af wat je intentie van de Tarot is, of hoe je de Tarot voor anderen wil gebruiken.
De doelen kunnen onder andere zijn: een grotere intuïtie ontwikkelen, creativiteit laten groeien of je te verbinden met een spirituele kracht. Het doel is persoonlijk en het varieert van persoon tot persoon.

5. FOCUS
Focus en breng jouw energie over op je kaartenset. De beste manier om dit te doen is om de kaarten te constant te blijven schudden/ te husselen. Leg ze op volgorde (van De Dwaas tot en met De Wereld, van de Aas tot Tien, daarna Schildknaap, Ridder, Koningin en Koning). Het omgaan met je kaartendek helpt je om ervoor te zorgen dat het een verlengstuk van jezelf wordt.

Is je interesse voor Tarot aangewakkerd? The Mignight Garden stelde in 2020 de top vijf beste boeken over Tarot samen.
Check deze hier:
Best Books On Tarot In 2020 That Will Blow Your Mind (themidnightgarden.net)