Nu we extra veel tijd binnen doorbrengen, maakt Netflix overuren. Van de ene binge watch waardige serie, gaan we over op de andere. De kans is groot dat we de gezonde dosis schermtijd overschrijden. Dus misschien is het een idee om zo nu en dan onze laptop dicht te klappen en een boek open te slaan. Wij hebben een top 4 samengesteld van fijne boeken over spiritualiteit en zingeving.

1. Je kunt je leven helen, Louise Hay
Dit boek wordt door velen omschreven als het basisboek voor een gelukkig(er) leven. De schrijfster laat je op een eenvoudige en begrijpelijke manier kennismaken met de verbinding tussen lichaam en geest. Je negatieve gedachten en overtuigingen over jezelf zijn vaker dan je denkt de oorzaak van emotionele problemen en lichamelijke klachten. Als je leert om van jezelf te houden en jezelf en anderen te vergeven, zet je stappen om je leven ten goede te veranderen. Dat klinkt makkelijker dan het is, maar Louise Hay geeft heel veel handvatten en hulp in de vorm van inspirerende teksten, ervaringen en voorbeelden van anderen, meditaties en affirmaties. Aan het eind van het boek vind je een praktisch overzicht van klachten en de gedachtepatronen die daar mogelijk aan ten grondslag liggen.

2. Leven met de maan, Yasmin Boland
De maancyclus heeft een grotere invloed op ons dan we ons realiseren. Yasmin Boland geeft je in dit boek alle informatie die je nodig hebt om met behulp van de dagelijkse maanstand te werken. Het begrijpen en gebruikmaken van de maanfasen zal je inspireren om bewuster en voluit te leven.

3. Stilte vinden, Amber Hatch
Stilte vinden’ is een praktisch en toepasbaar boek over stilte vinden in je hectische leven. Stilte is binnen handbereik! Met (meditatie)oefeningen en handige tips om stilte in jezelf te creëren. Niet door op retraite te gaan, maar door je leefstijl te versimpelen en de herrie in en buiten jezelf tot een minimum te beperken.

4. De kracht van het Nu, Eckhart Tolle
De kracht van nu is het spirituele boek van de afgelopen tijd. Om de weg te gaan die wordt beschreven in ‘De kracht van het Nu’ dien je de identificatie met je analytische geest en het daardoor gecreëerde onechte zelf, het ego, te laten varen. We zijn ons denken niet. We kunnen onszelf van psychische pijn verlossen. Je authentieke kracht wordt pas gemobiliseerd door je over te geven aan het Nu. Hier vinden we vreugde en zijn we in staat ons ware zelf te omarmen.