De aankomende tijd zal een verre reis er niet inzitten. Maar er is natuurlijk niks mis met het wegdromen bij de gedachte over verre oorden. Daarnaast kunnen we nu alvast nadenken over toekomstige bestemmingen. In dit artikel delen wij 4 bijzondere, spirituele vakantiebestemmingen als toevoeging op jouw after quarantaine vakantielijstje.

Varanasi, India
Deze plek staat bekend als het ‘Spirituele hart van India”. Varanasi is de oudste stad van India en ligt aan de oever van de Ganges. Er wordt gezegd dat deze historische stad de plek is waar het Buddhisme is ontstaan. Vandaag de dag is het een plek waar veel Buddhisten en Hindi’s komen om te bidden. Een stad waar de koeien vrij door de straten grazen en waar uitvaartrituelen openlijk worden uitgevoerd. Een plek waar ieder met de schoonheid van leven en dood wordt geconfronteerd.

Mouraki Boulders, Koekohe Beach, Nieuw-Zeeland
De Moeraki Boulders, lijken net versteende drakeneieren. De grote, perfect ronde, grijze keien hebben een omtrek tot vier meter en liggen verspreid over circa vijftig meter strand tussen Moeraki en Hampden op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. In het verleden dacht men dat dit het werk van de goden was, maar uit onderzoek is gebleken dat de keien zo’n zestig miljoen jaar geleden op de zeebodem zijn ontstaan. Hoe dan ook een magische plek om te bezoeken.

Heilige berg: Mount Kailash, Tibet
De heiligste berg ter wereld is de Mount Kailash in Tibet; de woonplaats van hindoe-god Shiva. Ontwikkeling, rouw, liefde, passie, bewustzijn; met alle onderwerpen die een bewogen leven aangaan, houdt Shiva zich bezig. Een belangrijke god dus voor hindoestanen, die Shiva’s thuisbasis veelvuldig bezoeken. Maar de berg is net zo bijzonder voor onder meer boeddhisten en jaïnisten. De zesenhalve kilometer hoge Mount Kailesh wordt namelijk het kruinchakra van de wereld genoemd: de verbinding tussen hemel en aarde. De berg beklimmen is verboden. Wat er in plaats daarvan gebeurt, is rondom de berg lopen. Deze wandeling duurt drie dagen.

De Dode Zee, Israël
Een half uur verwijderd van Jeruzalem vind je de Dode Zee. Anders dan de naam doet vermoeden is de Dode Zee een meer en geen zee of oceaan. Dit meer zit vol met zout en andere bevorderlijke mineralen – en daarom heeft het water helende eigenschappen. Bijzonder, want het is voor geen enkel organisme mogelijk om te leven in de Dode Zee (vandaar de naam). Mensen van over de hele wereld bezoeken de Dode Zee om de helende eigenschappen te ervaren. Mensen gebruiken het water bijvoorbeeld voor het genezen of verzachten van huid en-luchtwegaandoeningen.