Vegetariërs hebben in restaurants gelukkig al lang niet meer enkel de keuze uit een saai bord met groenten. Met deze gedachte in het achterhoofd en de viering van World Vegetarian Day, hebben wij een aantal fijne vegetarische restaurants voor je op een rijtje gezet!

Golden Temple
Dit restaurant mag met recht een vegetarische tempel worden genoemd. Vernoemd naar een beroemde tempel in India, is het vrij logisch dat ze bij Golden Temple heerlijke Indiase gerechten serveren. Maar naast Indiase gerechten kun je ook genieten van Mexicaanse, Japanse of Italiaanse lekkernijen. Geheel zonder vlees, vis of eieren, en vele gerechten zijn ook veganistisch. En als je dan toch aan een tafeltje met een huisgemaakt drankje op je eten zit te wachten, geniet dan meteen van het prachtige interieur.

Golden Temple, Utrechtsestraat 126, Amsterdam-Centrum

Spirit Amsterdam
Spirit is een favoriet van velen. Hier kun je namelijk gnieten van ruim 50 vega(n) gerechten, waaronder allerlei soepen, salades, dranken, desserts en verschillende opties voor ontbijt, lunch en diner. Alles in dit biologische buffetrestaurant is 100% vegetarisch, met volop veganistische opties.

Spirit Amsterdam, Czaar Peterstraat 2a, Amsterdam-Oost

Beter & Leuk
Bij dit gezellige restaurant in de Oosterparkbuurt trakteer je jezelf op een versgeperst sapje of smoothie, scones, eieren of pannenkoeken als ontbijt. Heb je geen zin om uit huis te gaan? Ook dan hoef je niks te missen; zo kun je bij Beter & Leuk kiezen uit meerdere afhaalmaaltijden. Naast het serveren van smakelijke vega(n) gerechten, biedt het restaurant ook workshops waar je op een leuke en makkelijke manier leert hoe je een gezonde maaltijd op tafel zet.

Beter & Leuk, Eerste Oosterparkstraat 91, Amsterdam-Oost

Meatless District
Meatless District is met haar industriële inrichting en vegan menu een knipoog naar de wijk Meatpacking District in New York. Meatless District doet met de verrassende smaakcombinaties niet alleen veganisten en vegetariërs een groot plezier. Ze dagen ook echte vleesliefhebbers uit hun grenzen bij te verleggen. Ook een aanrader voor een verse koffie of een gezellige borrel.

Meatless District, Van Woustraat, Amsterdam-Zuid