Vandaag staat er een lekkere vegetarische rode curry op het menu! Wees vooral niet bang om uren in de keuken te staan, want met een kleine 40 minuten staat de curry op tafel. Waarvan je 10 minuten hoeft op te letten en 30 minuten achterover kan zitten!

Benodigdheden

  • 1 el olie
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 geperste tenen knoflook
  • 2 cm fijngesneden gember
  • 3 el rode currypasta
  • 400 gram zoete aardappels (in stukjes van 2 cm gesneden)
  • 400 gram worstel (in stukjes van 2cm gesneden)
  • 3 el pindakaas
  • 1 liter groenteboullion
  • 400 ml kokosmelk
  • 310 gram kikkererwten
  • Handje koriander
  • Handje pinda’s

Bereiding

  1. Verhit een pan en bak de ui en gember op laag vuur voor 4 á 5 minuten.
  2. Voeg de rode currypasta toe en roer het mengsel 2 minuten om.
  3. Voeg de zoete aardappel, wortels en pindakaas toe en schep alles goed door.
  4. Breng het geheel aan de kook en laat dit 25 minuten zachtjes doorkoken.
  5. Schep vervolgens de helft van de groentes uit de pan en pureer de andere helft tot een mooie gladde saus
  6. Voeg de kokosmelk toe, roer door en voeg de groentes opnieuw toe.
  7. Voeg vervolgens de kikkererwten toe en warm alles nog even op
  8. Schep een portie op een bord en garneer met verse koriander en pinda’s
    Tips:

    1. Lekker met naanbrood! 


    Enjoy!

Bron: Uitpaulineskeuken