In de huidige periode waarin we leven is het niet gek dat je je misschien wat onrustig of angstig voelt. Voor de een is het veel alleen zijn moeilijk en voor de ander is de angst om ziek te worden een overheersende factor. Er zijn meerdere manieren om de onrust wat te verlichten, zo bijvoorbeeld ook het gebruik van etherische oliën.

Kamilleolie
Kamille olie heeft een rustgevend en kalmerend effect op je geest. Hierdoor zouden irritatie, angst, teveel denken en zorgen afnemen. Deze olie brengt je vanuit je hoofd in je lijf en komt in die zin dus goed van pas bij onrust en angst.

Lavendelolie
Alleen de geur van lavendelolie werkt al ontspannend. Lavendel is prettig als je moeite hebt om in slaap te komen of ’s nachts veel wakker wordt. Druppel een beetje olie op je kussen en je ontspant makkelijker als je in bed ligt.

Bergamot olie
Bergamot etherische olie is een van de beste keuzes om je stemming op te beuren bij somberheid, onrust of nervositeit. En het werkt in combinatie met Lavendel nog beter. Bergamot olie in combinatie met lavendelolie schijnt zeer krachtig te werken bij stress.

Jasmijnolie
Jasmijn etherische olie heeft een krachtige werking bij stress en depressie. De olie heeft kalmerende eigenschappen waardoor het rustgevend werkt op lichaam en geest en je humeur verbetert.

Benieuwd naar de methodes om etherische oliën te gebruiken? Lees dan ook ons artikel over het gebruik hiervan.