Written by: Adea


 

Als je af en toe op social media aan het scrollen bent merk je het wel. Mannen en vrouwen met de ‘perfecte’ huid, ‘perfecte’ lichaamsbouw en geen onzekerheid te bekennen. Denk jij dat je zelf aan bepaalde voorwaarden moet voldoen? Geloof ons,  er is niks mooier dan jezelf zijn! Je bent tenslotte het mooist als jij je het mooist voelt. Om je wat beter te laten voelen in je eigen vel en te omarmen wat je hebt delen we 5 self-care tips.

Praat met jezelf

Iets wat er misschien super suf uitziet, maar heel effectief werkt. Het is namelijk heel erg belangrijk dat jij jezelf vertelt hoe mooi jij jezelf vindt en dat jij jezelf net zoveel aandacht schenkt als aan je anderen schenkt. Eén van de meest effectieve trucjes is jezelf in de spiegel aanspreken. Elke keer als je voorbij een spiegel loopt kun je jezelf iets vertellen waar je trots op bent. Dit kan zoiets zijn als: ‘ik ben mooi zoals ik ben en iedereen weet dat’. Dit kleine trucje helpt je bij het verbeteren van je zelfverzekerdheid, door jezelf elke keer te vertellen dat jij jezelf accepteert gaat er een seintje naar je hersenen die het vervolgens in zich opneemt. Eigenlijk ben je dus je hersens aan het trainen met het accepteren van jezelf en de onnodige onzekerheden te vergeten.

Houd een tevredenheids-boek bij

Een tevredenheids-boek is eigenlijk een dagboek, maar dan ietsjes anders… In je dagboek zou je normaliter schrijven wat je de hele dag hebt gedaan, wat er goed of fout ging, die leuke persoon die je hebt gezien in het café etc. Een tevredenheids-boek is een klein boekje waarin je elke dag 3 dingen op schrijft waar je tevreden over bent. Dit hoeft niet eens iets ingewikkelds te zijn. Als jij bijvoorbeeld iemand bent die af en toe een maaltijd vergeet of af en toe te laat komt op werk kan dit zijn: ‘vandaag heb ik genoeg gegeten, ben ik op tijd op werk gekomen en heb ik een momentje voor mezelf gehad’. Je vertelt jezelf waar je trots op bent en leert jezelf de kleine dingen in het leven te aanbidden en waarderen.

Omring jezelf met..

Het is natuurlijk heel belangrijk dat jij jezelf positieve energie geeft. Maar het is namelijk ook heel belangrijk dat jij jezelf omringd met positieve energie. Waar je mee omgaat is vaak hetgeen ‘waarmee je besmet wordt’. Omring je met goede energieën zoals persoonlijke en schriftelijke energieën tot aan inspirerende instagram-accounts.

“Ik heb maar 8 uur slaap nodig”

Iets waarbij iedereen eigenlijk de fout in gaat: ‘ik heb maar 8 uur slaap nodig’.  Er is natuurlijk niks mis mee met 8 uur lang slapen, maar soms is het zelfs beter om een langere slaaptijd in te plannen. Slapen laat je uitgerust voelen en als je uitgerust bent voel je je al stukken beter. Dus een avond inplannen om te slapen van 10 uur s ‘avonds tot 8 uur in de ochtend is een super goed idee. Volkswijsheid zegt namelijk dat elk uur voor 0:00 dubbel telt. So why not try it once a week? You’ll probably see a difference.