Kristallen en edelstenen dragen allerlei energieën met zich mee. Dit kunnen negatieve en positieve energieën zijn. Daarom is het goed om de nieuwe stenen in je leven, voor gebruik te reinigen en weer op te laden. Tijdens de volle maan van maandag 3 augustus is het perfecte moment om hiermee aan de slag te gaan.

Reinigen
Er zijn verschillende manieren om stenen te reinigen.

1. Stromend water
De snelste en misschien wel makkelijkste manier om je stenen te reinigen is het gebruik van stromend water. Houd een nieuwe steen voor je haar gaat gebruiken eerst een paar minuten onder een stromende kraan. Zo spoel je alle energieën die niet bij jou of de steen horen eraf. Deze methode werkt niet voor alle stenen. Sommige stenen kunnen namelijk slecht tegen water.
2. Aarde
Begraaf de edelsteen in de aarde. Dit direct in de grond, maar ook in een grote pot met aarde. Laat de steen minstens 24 uur in de aarde zitten. Deze manier van reinigen is goed voor stenen met aardende kwaliteiten.
3. Rook
Draai de steen een tijdje rond in het rook van gedroogde salie of palo santo.
4. Zeezout
Zout reinigt de energieën die je edelsteen in de loop van de tijd op heeft genomen. Je kunt de edelsteen in wat zeewater leggen, of in een bakje met droog zeezout. Deze methode kan je beter niet gebruiken voor poreuze stenen.

Opladen met volle maan
Als de stenen zijn gereinigd, dan zijn zij klaar voor nieuwe energie. Een natuurlijke bron van energie om de stenen op te laden is het licht van de volle maan.

1. Pak een schaaltje en vul deze met water. Leg vervolgens je stenen er met de intentie om ze te zuiveren en op te laden met positieve energie.
2. Laat de stenen de hele nacht in het licht van de volle maan staan.
3. Tot slot dep je de stenen voorzichtig droog met een schone doek. Zo kunnen de stenen zich weer volledig focussen op jouw energie.