Vrijdag 5 juni staat de volle maan weer hoog aan de hemel. Het moment om een fijn ritueel uit te voeren! Wij hebben twee volle maan rituelen voor je op een rijtje gezet. Perfect om de komende maancyclus positief te beginnen!

Water ritueel
Benodigdheden: een glazen pot met deksel en kraanwater.

Vul de glazen pot met water en plaats deze ’s nachts buiten in het directe licht van de maan.
Besteed een paar minuten aan het overwegen van je intenties voor de komende maancyclus terwijl je het water buiten neerzet. Haal s’ morgens de pot weer naar binnen. Onderstaand een aantal ideeën wat je vervolgens met het maanwater kunt doen:

Drinken
Elke dag een slok of twee nemen van het water, helpt je herinneren wat jouw intenties zijn en wat de kracht van de maan is.

Geef je kristallen een bad
Kristallen kunnen allerlei energieën opnemen. Het onderdompelen van de kristallen in het maanwater zal de krachten versterken en ze weer helemaal vrijmaken van andere energieën.

Maak jezelf mooi
Giet het maanwater over in spray fles en voeg hier een paar druppels van je favoriete essentiële olie aan toe. Gebruik het geurende maanwater vervolgens als toner of om jezelf gedurende de dag op te frissen.

Energie reinigingsritueel
Benodigdheden: Gedroogde Salie of Palo Santo.

Gedroogde kruiden worden al eeuwenlang gebruikt tijdens ceremoniële gebruiken. Als de kruiden branden geven zij rook af. Deze rook staat bekend om het elimineren van negatieve energieën en helpt om in hogere sferen te komen. Een nacht met volle maan is een perfect moment om de bad vibes rond je huis, je elektronische apparaten of om jezelf heen op te ruimen.

Stappen:
1. Verzamel jouw ‘spirit tools’ ofwel jouw gedroogde kruiden en steek deze in brand.
2. Laat de rook om jezelf heen zweven en ga dan langzaam elke kamer af in het huis. Zo kan de rook door elke ruimte zweven.
3. Terwijl je dit doet overweeg je jouw intenties voor de komende maancyclus. Daarnaast kies je een mantra zoals bijvoorbeeld: “Ik laat gedachtes los die mij niet langer meer dienen om mijn hoogste potentieel te behalen”. Dit helpt je positief de volgende cyclus te starten.
4. Volg je intuïtie. Laat de rook overal heen zweven waar jou gevoel je leidt.
5. Zodra elke hoek en kier in jouw huis is voorzien van rook, zet dan een raam of deur open. Via deze weg kan de oude energie het huis verlaten.
6. Tot slot open je een raam waar het maanlicht doorheen schijnt. De energie van de maan zal je huis voorzien van nieuwe energie. 

Bron: Ouiwegirl.com