Een gembershotje in de ochtend of een grote mok gembertheet in de avond. We zijn allemaal wel bekend met de gemberwortel. Wij hebben een aantal voordelen van deze specerij voor je op een rijtje gezet!

1. Werkt ontstekingsremmend
Uit verschillende studies blijkt dat gemberwortel een antibacteriële werking heeft. Het gebruik van gember werkt vaak goed tegen ontstekingen. Dus als je oneffenheden op je huid hebt of een blaasontsteking, dan is het verstandig om veel gember te eten of drinken.

2. Misselijkheid
Gember bevat de stof gingerol. Deze stof beschermt de maag en het maagslijmvlies en normaliseert de darmbeweging bij braakneigingen. Met andere woorden, gember helpt tegen allerlei soorten misselijkheid. Ben je misselijk? Drink een grote mok gemberthee en waarschijnlijk voel je je een stuk beter!

3. Boost voor je immuunsysteem
Gember is een ideaal middel om verkoudheid en griep tegen te gaan. Gemberwortel zit boordevol vitamine C en dit geeft een enorme boost aan je immuunsysteem. Dus voel je een griepje opkomen? Zet dan een grote pot gemberthee!

4. Detox
Gemberwortel reinigt je lichaam op een natuurlijke manier en is daarom een echte must have voor als je wil ontgiften. Gember versnelt je metabolisme en zorgt ervoor dat je lichaam afvalstoffen beter kwijt kan.

5. Smaakt lekker
Als je het ons vraagt, dan is er soms niks lekkerder als een mok verse gemberthee. Daarnaast kan een beetje gember in een maaltijd wonderen doen! Denk hierbij aan de oosterse keuken. Gemberwortel wordt in veel gerechten verwerkt en geeft extra spice aan het eten.