In een tijd waar we overspoeld worden door materiële zaken en de oneindige behoefte naar meer kan een minimalistisch bestaan de uitkomst zijn. Zijn de volgende voordelen voor jou overtuigend genoeg om deze lifestyle een kans te geven?

1. Bewuster leven
Een minimalistische lifestyle helpt je bewuster in het leven te staan. Het zet je namelijk aan om goed na te denken over de keuzes die je maakt.

Of je nu kritisch naar je uitgaven kijkt, aan het ontspullen bent of jezelf continu de vraag ‘Heb ik dit echt nodig?’ stelt. Na een tijdje wordt dit onderdeel van je leven en merk je dit nauwelijks nog op, maar het help je bewuste besluiten te nemen.

2. Minder afleiding
Minimalistisch leven gaat hand in hand met minder afleiding. Minimalisme leidt namelijk tot minder zorgen. Denk daarbij aan minder afspraken, minder spullen, en minder verplichtingen. Je wordt hierdoor minder snel afgeleid, en het is gemakkelijker om de rust in je hoofd te bewaren.

3. Tevredenheid
Materiële zaken zullen het hart nooit blijvend vervullen want spullen maken ons gelukkig op de korte termijn. Daarbij leer je blij zijn met de dingen die je wel hebt. Je zult merken dat dit voornamelijk immateriële zaken zijn.

4. Geen Decision Fatique meer
Het begrip ‘Decision Fatque’ verwijst naar besluitvermoeiheid. Dit komt voort uit de extreme hoeveelheid beslissingen die er gemaakt moeten worden en het gevolg dat je na een lange tijd geen beslissingen meer kan nemen of slechte beslissingen maakt.

Van de hoeveelheid keuzes in de supermarkt tot het uitkiezen van een outfit uit je overvolle kledingkast. Door je alleen te omringen met spullen die je ook daadwerkelijk gebruikt, valt er uit een stuk minder te kiezen.

5. Beter voor het milieu
Een minimalistische lifestyle zorgt voor een kleinere ecologische voetafdruk. Omdat je minder consumeert, produceer je minder afval en co2 uitstoot. Minimalistisch leven is dus ook een stuk beter voor het milieu.

6. Minder stress
Minimalistisch leven zorgt voor minder prikkels en zorgen. Dit resulteert in minder zorgen en automatisch minder stress in je leven!

Ervaar jij veel stress in jouw dagelijkse leven? Dan is de sessie Over stress, zingeving en jouw ikigai & acupunctuur misschien wat voor jou.

7. Meer overzicht
Na het ontspullen kun je dat wat overblijft makkelijker vinden en ben je minder tijd kwijt aan het zoeken van spullen. De spullen die je overhoudt, zijn meestal jouw favorieten, waar je vaak ook een stuk zuiniger op bent. Je zal deze spullen dan ook netjes opruimen en uiteindelijk makkelijker terugvinden!

8. Kwaliteit
Minimalisten kiezen kwaliteit boven kwantiteit. Alle spullen die je bewaart of in uitzonderlijke situaties nieuw koopt, zijn waarschijnlijk van topkwaliteit. Je leven wordt daardoor comfortabeler en je hebt minder zorgen om je spullen.