Yin Yoga


Yin Yoga is rustige vorm van yoga, die traditionele yogahoudingen combineert met meditatie, ademhaling en de Chinese leer over energielijnen in het lichaam (meridianen). Yin yoga geeft diepe ontspanning, stimuleert je meridianen en organen en creëert ruimte in je lichaam.

In tegenstelling tot dynamische vormen van yoga richt Yin yoga zich niet op het versterken van je spieren, maar juist op het ontspannen hiervan. Hierdoor bereik je het bindweefsel in de diepere lagen van je lichaam. Bindweefsel versterkt en verlengt zich langzamer dan spierweefsel, vandaar dat de houdingen bij Yin yoga 3 tot 5 minuten worden aanhouden. Dit maakt je gewrichten soepel en sterk én verbetert de stroom van energie door je lichaam.

Iedereen kent het yin-yang symbool. Yin vertegenwoordigt het vrouwelijke, zachte, donkere (de maan) en Yanghet mannelijke, dynamisch, warme (de zon). Het streven is naar een balans tussen deze elementen. Ons leven staat steeds meer in het teken van Yang. We hebben het druk, verwachtingen liggen hoog en dit veroorzaakt soms stress. Yin yoga is een mooie manier om het evenwicht te herstellen, om te ontspannen en op te laden.


De les wordt gegeven door Sarah en Anne. 


Over Sarah

Ik ben Sarah. Ruim 10 jaar geleden begon ik met yoga. Yoga gaat voor mij over verbinding. Verbinding met jezelf, je lichaam, je gevoelens, maar ook met de wereld en de mensen om je heen. Door Yin yoga leerde ik lichamelijke en emotionele blokkades op een zachte manier te onderzoeken en de ruimte te geven. Dit heeft me enorm veel gebracht, zoals minder rugpijn, minder moeheid, meer rust in m’n hoofd, maar vooral meer blijheid en plezier. Ik hoop jou dit ook te kunnen laten ervaren! Sarah volgde de Johan Noorloos Yin Teacher Training.


Over Anne

Mijn naam is Anne. Na het beoefenen van verschillende yogavormen, kwam Yin Yoga op mijn pad. Het was liefde na de eerste beoefening! Yin brengt me niet alleen ontspanning en flexibiliteit, maar leert me ook om liefdevol naar mezelf te kijken. Doordat je lang in een houding blijft, kan yin soms best confronterend zijn. Dan dienen zich bijvoorbeeld gevoelens of angsten aan, waar je normaal liever geen aandacht aan besteedt. Maar juist in dit soort momenten, zit voor mij de les van de beoefening. Yin helpt me om optimistisch in het leven te staan, en flexibel te zijn bij tegenslagen. Ik hoop jou daarvan iets te kunnen meegeven in mijn lessen!


Schedule

Dinsdag

 

Yin Yoga

 

20:00 – 21:15


Contact

E-mail            yinyogaamsterdam@gmail.com

Facebook      www.facebook.com/yinyogaamsterdam

 

Prijzen
Losse les                    €  12,50
5 lessen                      €  50,00 ( 2 maanden geldig)
10 lessen                    €  80,00 ( 4 maanden geldig)    

Aanmelden voor de lessen is verplicht * Ben je nieuw? Dan is je eerste les een gratis proefles.                

Schrijf je in via het inschrijfformulier

Als je mee wilt doen aan de lessen, meld je dan vooraf aan via het inschrijfformulier
Er is een maximum van 15 mensen per les, dus geef je op en stel je plek zeker!